Zagreb

GRADONAČELNIK: Bandić učenicima zaželio uspješan početak nove školske godine

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zaželio je u subotu svim učenicima, njihovim roditeljima, učiteljima i nastavnicima uspješan početak nove školske godine, puno radosti i smijeha te uspješno školovanje.

Posebno je zamolio najmlađe da budu oprezni na putu do škole i na povratku doma, da pozorno prate prometne znakove, drže se uputa svojih roditelja i učitelja! "To je veliki izazov te ispit što ga zajednički moramo položiti", poručio im je gradonačelnik.

 "U školi vas, kao i dosad, čekaju novi udžbenici, a kako bismo  pomogli vašim roditeljima,  osigurali smo i druge obrazovne materijale (radne bilježnice, kutije za tehnički odgoj te radne materijale za fiziku, kemiju i biologiju) za sve zagrebačke osnovnoškolce uključujući i one izvan Zagreba s prebivalištem na području našeg grada", ističe Bandić i podsjeća da su spremni i udžbenici za srednjoškolce.

Učenicima poručuje i kako mnoge od njih čekaju nove školske zgrade, dvorane ili obnovljene učionice, nova oprema.  "Za vas, 8 300 prvašića, ovo je prvi susret sa školom, novim uzbuđenjima i novim prijateljima. Vjerujem da se veselite novomu iskustvu, a vaši učitelji će vam pomoći da novi početak u vašem životu bude zanimljiv i zabavan i da svaki  novi školski dan čekate s nestrpljenjem i radošću", navodi Bandić. Osobito je apelirao na vozače da uvijek, a posebice sada kada je na ulicamamnogo učenika, budu još pažljiviji i da smanje brzinu.  "Jer, uvijek ponavljam, premala smo zemlja da bismo dopustili da se imena naše djece pronalaze na stranicama crne kronike. Zato, čuvajmo našu djecu i mlade! Čuvajmo vlastitu budućnost! Sretno!, poručuje gradonačelnik.

 Nešto više od 464 tisuće učenika osnovnih i srednjih škola krenut će u ponedjeljak, 9. rujna u novu školsku godinu, a više od 150 tisuća njih bit će obuhvaćeno kurikuralnom reformom koja sada ulazi u sve škole.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN BANDIĆ, ŠKOLARCI