Hrvatska

ODLUČILI: Most odlučio podržati Miroslava Škoru

Piše: PolitikaPlus

Glavni odbor Mosta nezavisnih lista odlučio je kako će na predsjedničkim izborima podržati Miroslava Škoru.

- Želimo da idući predsjednik RH bude osoba koja će štiti interese svih građana, a ne samo interese neke stranke ili samo svoj interes. Smataramo da se to ne može dogoditi pod okriljem velikih političkih stranaka. Ali smatramo da se to može dogodditi s osobom koja u ovom trenuku ima realnu mogućnost promijeniti stvari. Mi želimo promijeniti pravila igre, to je razlog ove odluke, izjavio je predsjednik Mosta Božo Petrov.

"On je osoba koja ima šansu promijeniti situaciju u zemlji. Treba reći da se potezi koje je najavio Miroslav Škoro podudaraju s onime o čemu govori most. Ono što mogu konkretno reći jest da smo u razgovoru s gospodinom Škorom dogovorili zajedničko djelovanje po pitanju pojedinih programski odrednica. Mogli ste vidjeti da je gospodin Škoro jučer potpisao zahtjev za proglašenje vode ustavnim pravom ", rekao je Petrov.

Mostov zastupnik Nikola Grmoja rekao je da je bio jedan od ljudi u stranci koji su zagovarali Slavena Dobrovića kao kandidata s obzirom na sve njegove kvalifikacije. – To je bio prijedlog moj i profesora Podolnjaka, ali analizirajući shvatili smo ovo što je Petrov rekao, onaj proces koji je Most započeo kad smo načeli temelje vladavine dvaju krila partije i kada smo sve te procese i aktere izveli na čistinu, mi taj sustav nismo uspjeli do kraja slomiti, ali mislim da se sada ta prilika ponovno javlja, mi smo tu priliku prepoznali i želimo aktivno sudjelovati – rekao je Grmoja

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TOMISLAV ŠKORO, MOST