Kultura

IZLOŽBA: Izložba "Crno- bijela gea" u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Hrvatskome prirodoslovnom muzeju u srijedu će biti otvorena izložba fotografskih radova članova i prijatelja Hrvatskoga geološkog društva "Crno-bijela gea" s raznolikim prirodnim, a posebice geološkim pojavama i motivima, ovoga puta u crno-bijelim nijansama.

Ovogodišnja izložba održava se po osmi put.

Izložba se tradicionalno postavlja u institucijama čija je djelatnost vezana uz geologiju, a do sada je bila u Ini d.d i u Hrvatskome geološkom institutu, a nakon Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, seli u prostore Geološkog odsjeka PMF-a i na Rudarsko-geološko-naftni fakultet. 

Manifestacija polako prerasta u tradicionalno godišnje događanje Hrvatskoga geološkog društva, koje je natjecateljskog karaktera. Od mnoštva fotografija pristiglih na pozivni natječaj, povjerenstvo je i ove godine odabralo 40 najuspješnijih, koje su prikazane na izložbi. Imena autora fotografija nisu istaknuta, već samo naslovi fotografija koji stoje uz broj fotografije. Posjetitelji su pozvani da odaberu tri najljepše fotografije i svoje glasove ubace u glasačku kutiju.

Na redovitoj godišnjoj Skupštini Hrvatskoga geološkog društva, koja će se održati u prosincu bit će proglašene najbolje fotografije po izboru posjetitelja i održana aukcija fotografija, a novčana sredstva prikupljena prodajom fotografija bit će, kao i dosad, uplaćena u humanitarne svrhe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IZLOŽBA, PRIRODOSLOVNI MUZEJ