Zagreb

ZAGREB: Prijavljena sedmorica napadača na navijače

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački policajci prijavili su u petak šestoricu muškaraca i jednog maloljetnika koji su 11. kolovoza oko 22 sata na željezničkoj stanici u Sesvetama teleskopskim palicama i bokserima pretukli trojicu gostujućih navijača koji su se vraćali s nogometne utakmice u Koprivnici.

Policija je istraživanjem utvrdila da su 22-godišnjak, 25-godišnjak, 21-godišnjak, 19-godišnjak, dvojica 20-godišnjaka i jedan maloljetnik u Sesvetama dočekali vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica-Zagreb kako bi napali pripadnike druge navijačke skupine koji su se vraćali s utakmice bez navijačkih obilježja.

Maskirani napadači su nakon ulaska vlaka u željezničku stanicu u Sesvetama upali u jedan od vagona i teleskopskim palicama i bokserima napali 32-godišnjaka, 31-godišnjaka i jednog maloljetnika. Gostujući navijači su tom prilikom zadobili lakše ozljede, dok su napadači pobjegli.

Temeljem sudskog naloga u pretragama domova osumnjičenih pronađena je teleskopsksa palica, metalna šipka te dvije 'fantomke'.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu te Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnijete su kaznene prijave zbog nasilničkog ponašanja, kažu u policiji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRAD ZAGREB, NAVIJAČI, POLICIJA, NASILJE