Kultura

U petak: Europska noć istraživača u Splitu

Piše: PolitikaPlus

Manifestacija Europska noć istraživača održat će se u Splitu u petak od 17 do 22 sata u podrumima Dioklecijanove palače, na Rivi i u prostorima Mediteranskog instituta za istraživanje života (MEDILS).

U toj će manifestaciji sudjelovati Sveučilište u Splitu, Mediteranski institut za istraživanje života (MEDILS) i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša. Znanstvenice i znanstvenici interaktivnim će sadržajem djeci i odraslima približiti znanost i svoj rad kroz brojne pokuse, radionice, prezentacije i edukativne izložbe.

Noć istraživača održava se već desetak godina u gradovima diljem Europe zadnjeg petka u rujnu. Do sada su četiri hrvatska grada: Zagreb, Split, Pula i Rijeka bili domaćini Europske noći istraživača a ove godine pridružio se i Osijek.

Organizacija Europske noći istraživača je glavna aktivnost projekta "Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night" financiran u sklopu Okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije 2014.- 2020.- Obzor 2020., a kojega koordinira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Tu su uključeni Institut za društvena istraživanja, Institut Ruđer Bošković, Staroslavenski institut, Institut za jadransku kulturu i melioraciju krša, Mediteranski institut za istraživanje života, British Council, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Puli, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Osijeku, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Hrvatsko katoličko sveučilište, Sveučilište Sjever i Hrvatska zaklada za znanost.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

split, noć istraživača