Hrvatska

Grbin: U Plenkoviću čuči mali diktator koji na svaku kritiku plače

Piše: PolitikaPlus

Nakon što je premijer Andrej Plenković napao GONG i optužio ga da orkestrirano napada buduću potpredsjednicu Komisije Dubravku Šuicu i to po “receptu” SDP-a jer postavljaju ista pitanja o njenoj imovini koja je postavio i Peđa Grbin za Večernji list reagirao je i prozvani SDP-ov saborski zastupnik, a priopćenjem se oglasio i GONG.

"Zanimljivo je da Andreju Plenkoviću i HDZ-u nije smetalo kada je GONG napadao Zorana Milanovića, njegovu vladu i mene osobno, a što se događalo gotovo cijeli SDP-ov mandat. GONG radi svoj posao koji u raznim državama rade razne nevladine organizacije. Imate političare koji to prihvaćaju i koji znaju da u demokratskim državama moraju biti pod nadzorom građana i nevladinog sektora, a imate političare u kojima čuče mali diktatori i koji na svaku kritiku plaču i pitaju se tko ih to proziva. Nisam mislio da će Andrej Plenković spadati u drugu skupinu, ali se pokazalo da spada", rekao je Grbin za Večernji list. Dodao je i da mu za pitanje koje je postavio oko imovine Dubravke Šuice nije trebao GONG nego samo zdrav razum.

 O svemu se oglasio i GONG. U priopćenju objavljenom u četvrtak iz GONG-a su poručili kako i dalje žele odgovore na postavljenih šest pitanja vezanih uz imovinsku karticu Dubravke Šuice te ustvrdili kako premijer Andrej Plenković svojom reakcijom želi skrenuti pažnju s bitnoga.

"Unatoč pokušajima premijera Andreja Plenkovića da napadom skrene pažnju s bitnoga, Gong i dalje samo želi odgovore na postavljenih šest pitanja", priopćili su iz Gonga te pojasnili zašto su ta pitanja poslali u Europski parlament.

"Imovinsku karticu tražili smo, kao što je to sama Dubravka Šuica sugerirala na saborskom Odboru za europske poslove, od Sabora. Sabor nas je proslijedio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, a ono nam je uskratilo uvid pozivajući se na zaštitu osobnih podataka Dubravke Šuice.

S obzirom na to da odgovore nismo dobili u Hrvatskoj, u nadi da ćemo ih konačno dobiti, poslali smo pitanja odborima Europskog parlamenta i Kolegiju predsjednika klubova u EP-u koji će saslušavati Dubravku Šuicu", izvijestili su iz Gonga.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PEĐA GRBIN, GONG