Hrvatska

Posavec: Međimurska županija ne može preuzeti dug prema veledrogerijama

Piše: PolitikaPlus

Međimurski župan Matija Posavec izjavio je u četvrtak kako županija nema mogućnosti sudjelovati u preuzimanju duga čakovečke županijske bolnice prema veledrogerijama, ističući da ta bolnica ima manje od milijun kuna obveza koje su stare više od 300 dana, odnosno u vremenskom okviru koji ne podrazumijeva ovrhu.

 "Trenutna dugovanja prema veledrogerijama su oko 49 milijuna kuna, s time da je 36 milijuna kuna do 250 dana. U vremenskom okviru koji ne podrazumijeva ovrhu, ono što je više od 300 dana, je 890 tisuća kuna. Ako uzmemo neke druge bolnice za usporedbu, koje su dužne više stotina milijuna kuna, onda mi nemamo takav problem“, rekao je župan Posavec.

Novinarima, koji su ga uoči početka sjednice Skupštine Međimurske županije pitali o dugu županijske bolnice prema drogerijama, izjavio je i kako je stanje u toj bolnici sada puno bolje nego što je bilo ranije.  

Komentirao je i jučerašnji sastanak u Ministarstvu zdravstva gdje je od županija, kao osnivača bolnica, traženo da sudjeluju u pokrivanju dugovanja prema veledrogerijama u iznosu od 30 do 50 posto.

 "Što se tiče Međimurske županije, nema mogućnosti da sudjeluje u preuzimanju tog duga", poručio je Posavec.

  Najavio je dolazak većeg broja liječnika u čakovečku bolnicu do kraja godine.

 "Svaki dolazak liječnika ili bilo kakvog zdravstvenog osoblja sasvim sigurno djeluje na kvalitetu i održavanje boljeg sustava i to nam je svima cilj“, kazao je Posavec.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BOLNICE, DUG, ŽUPANIJE, VELEDROGERIJE