Zagreb

ZAGREB: Humanitarni koncert "4 Dive" 22. listopada u zagrebačkom HNK-u

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače organizira 22. listopada humanitarni koncert "4 Dive" u zagrebačkom HNK-u, čiji je prihod od ulaznica namijenjen liječenju i poboljšanju kvalitete života oboljelih od bolesti štitnjače te podizanju svijesti o toj bolesti.

Pjevačicama Radojki Šverko, Martini Tomčić Moskaljov, Ivani Husar Mlinac i Mariji Husar Rimac na pozornici će se pridružiti glazbenik Bruno Krajcar, a radi se o jedinstvenom umjetničkom druženju s posebnom porukom za sve one koje je dotakla ta bolest, stoji u najavi koncerta.

Akademik Zvonko Kusić rekao je na predstavljanju humanitarnog koncerta da je doseg hrvatske medicine, u svim njezinim segmentima, vrlo visok kada govorimo o toj skupini bolesti.

"Hrvatska je postigla najveći uspjeh u svjetskim razmjerima u iskorjenjivanju bolesti štitnjače. Riječ je o bolesti koja najčešće pogađa žene, a na tom smo području zasjenili zemlje poput Njemačke, Francuske i Belgije", kazao je.

Zdravo funkcioniranje štitnjače važno je za psihomotorni razvoj populacija, a kako je riječ o vrlo učestaloj pojavi, u javnosti i posebice na društvenim mrežama postoji jako puno manipulacija i alternativnih terapijskih rješenja, među kojima su i nepotrebni i štetni lijekovi.

"Hrvatska udruga za bolesti štitnjače tu ima veliku ulogu jer osim podrške pruža ispravne i korisne informacije građanima“, rekao je Kusić.

Partner projekta je i zagrebačka Gradska skupština na čelu s predsjednikom Dragom Prgometom, koji je istaknuo važnost takvih događanja, poručivši da se kao društvo i zajednica moramo brinuti o bolesnima kako se ne bi osjećali sami i napušteni.

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače ovim koncertom obilježava i 12 godina djelovanja, napomenula je predsjednica udruge Verica Mešić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HNK, KONCERT