Svijet

NIZOZEMSKA: Nizozemska obitelj devet godina u podrumu čekala smak svijeta

Piše: PolitikaPlus

Nizozemska policija nedavno je na sjeveru zemlje pronašla obitelj koja je u podrumu svoje kuće provela posljednjih devet godina iščekujući "smak svijeta", pišu nizozemski mediji.

Radi se o muškarcu u dobi od 58 godina i šestero braće i sestara u dobi između 18 i 25 godina, prenosi BBC.

Pronađeni su nakon što je jedan od njih pobjegao te u obližnjem selu Ruinerwold naručio pivo u pubu i od zaposlenih zatražio pomoć.

Pretpostavljalo se da je stariji muškarac njihov otac, no načelnik mjesta, Roger de Groot novinarima je kazao da nije tako, dodavši da muškarac nije ni vlasnik farme na kojoj je neobična družina godinama živjela.

Kaže da nikada dosad nije vidio ništa slično te prenosi da je obitelj godinama živjela u izolaciji očekujući smak svijeta.

Vlasnik puba Chris Westerbeek novinarima je rekao da ga je iznenadilo kad je u prostoriju ušao mladić koji je naručio pet piva zaredom i sručio ih u grlo.

"Porazgovarali smo, a on mi je otkrio da je pobjegao i da traži pomoć, pa smo pozvali policiju. Imao je dugu kosu, prljavu bradu, bio je odjeven u staru odjeću i izgledao je zbunjeno", ispripovijedao je Westerbeek.

"Kazao mi je i da nikad nije pohađao školu, da na farmi s njim žive braća i sestre, da je on najstariji te da želi okončati način na koji su ondje živjeli."

Policija je nedugo nakon poziva pretražila farmu. Iza ormara u dnevnoj sobi pronašli su stepenice za podrum u kojemu je obitelj živjela.

Farma je smještena nedaleko od mjesta Ruinerwolda u kojemu živi manje od 3000 stanovnika. Dobro je skrivena od pogleda iza stabala. Blizu nje je manji povrtnjak, a obitelj je imala i jednu kozu.

Jedan od susjeda novinarima je kazao da je na farmi viđao samo jednog muškaraca i da je ranije bilo više životinja. Mjesni poštar kaže da na farmu nikada nije dostavio nijedno pismo te zaključuje kako je sve "vrlo čudno".

Policija je potvrdila da je pedesetosmogodišnji muškarac uhićen. "Dobili smo dojavu. Ljudi su bili zabrinuti zbog uvjeta života na neobičnoj farmi zbog čega smo otišli u provjeru", tvitala je mjesna policijska postaja.

"Još uvijek je puno nerazjašnjenih okolnosti, no istraga je u tijeku", napisali su.

Nejasno je koliko je vremena obitelj provela u podrumu i što se dogodilo majci djece, premda načelnik tvrdi da je odavno umrla.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NITOZESKA, SMAK SVIJETA