Hrvatska

U NOĆNOM KLUBU: U Zadru napadnuta dvojica Amerikanaca

Piše: PolitikaPlus/Hina

U zadarskome noćnom klubu u nedjelju oko tri sata skupina muškaraca napala je dvojicu Amerikanaca, jednom su utvrđene lakše ozljede, a u ponedjeljak je policija izvijestila da je odmah nakon što je za to doznala počela s izvidima, ali su obojica napustila Hrvatsku i naknadno u medijima iznijela dodatne okolnosti tog događaja.

Kako se doznaje, američki državljani imaju 24 i 25 godina i vojnici su, a prema pisanju medija, dvojica tamnoputih vojnika u Zadru su bili na odmoru i navodno su otvoreno pokazali da su homoseksualci.

Prema priopćenju zadarske Policijske uprave, prilikom policijske intervencije u ugostiteljskom objektu nisu navodili okolnosti samog događaja, nego da ih je napalo nekoliko nepoznatih osoba. Obojica su, izvijestila je policija, bila pod utjecajem alkohola, a jedan od njih odbio je liječničku pomoć u zadarskoj bolnici, kamo su dovezeni vozilom Hitne medicinske pomoći.

U nedjelju, 20. listopada u 3,15 sati policija je primila dojavu kako je na Obali kralja Tomislava u Zadru u ugostiteljskom objektu došlo do naguravanja između više osoba. Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečena su dvojica stranih državljana u dobi od 24 i 25 godina, koji su izjavili da su u ugostiteljskom objektu fizički napadnuti od nekoliko nepoznatih osoba. Obojica su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu u Zadru, gdje je 24-godišnjaku pružena liječnička pomoć te su mu konstatirane lake ozljede, a 25-godišnjak je odbio liječničku pomoć, priopćila je zadarska Policijska uprava.

Također, navodi se dalje, utvrđeno je da su obojica stranih državljana bila pod utjecajem alkohola, a isto tako prilikom policijske intervencije nisu navodili okolnosti samog događaja. Kriminalističko istraživanje trebalo su nastaviti u jutarnjim satima, ali obojica su napustila teritorij Republike Hrvatske i naknadno su medijima iznijeli dodatne okolnosti događaja.

Policija je odmah nakon saznanja počela provoditi izvide radi utvrđivanja "svih okolnosti i činjenica koje su prethodile događaju", stoji u priopćenju zadarske Policijske uprave.

Muškarci su ubrzo zrakoplovom napustili Zadar.

Američko veleposlanstvo u Zagrebu osudilo je napad na dvojicu američkih turista u Zadru i istaknulo je, među ostalim, da je dobrobit i sigurnost američkih građana u inozemstvu jedan od glavnih prioriteta State Departmenta.

U medijima se oglasio i Pjerino Bebić, suvlasnik Opere, kluba u kojemu se napad dogodio, te je osudio bilo kakvo nasilje. Po njegovim riječima, dvojica Amerikanaca u klubu su bili i večer prije, zabavljali su se, nikakvih problema nije bilo. Tu noć njih su dvojica bila s prijateljicama i došlo je do naguravanja i svađe s gostima, osoblje je odmah interveniralo, zaustavilo sukob te je pozvana policija. "Još jedanput osuđujem bilo kakvo nasilje jer ovaj slučaj nije pokazatelj ni Opere ni Zadra, a ni turističke Hrvatske", poručio je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mup, zadar, američki vojnici