Hrvatska

KUJUNDŽIĆ: U zdravstvu su financijske potrebe uvijek velike

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je nakon sjednice užeg kabineta vlade u srijedu kako su financijske potrebe u zdravstvu uvijek velike, ali i da je zadovoljan zdravstvenim proračunom s obzirom na mogućnosti države.

"U zdravstvu su uvijek potrebe velike s obzirom na troškove i nove lijekove, a s obzirom koliko država ima novaca utoliko sam zadovoljan. A da bi trebalo više trebalo bi", rekao je Kujundžić.

Navodi kako je prostor za uštede u zdravstvu relativno mali, u nekim ustanovama uštede su ostvarene, dok se u nekima to nije uspjelo postići. Kaže kako je u bolnicama prosječno izvršeno 20 posto više dijagnostičkih i terapijskih postupaka te da se trenutno provjeravaju svi prekovremeni sati, a tvrdi i da nije došlo do povećanja lista čekanja.

"Za liste čekanja se uređuje informatički program. Brojni ljudi vode na listi čekanja a naručeni su na rutinsku kontrolu za godinu dana ili šest mjeseci, a često imamo i dupliranje zbog naručivanja na više mjesta za jednu pretragu.

U HZZO-u kažu da će sustav biti gotov do 1. prosinca pa će biti onda jasnije. U svakom slučaju u mandatu ove vlade više se radi u bolnicama nego što se radilo prije", izjavio je ministar zdravstva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZDRASTVO, MILAN KUJUNDŽIĆ