Hrvatska

PREDAJA: Policiji u BiH se predao krijumčar droge koji se skrivao u RH

Piše: PolitikaPlus/Hina

Jedan od osumnjičenih za sudjelovanje u velikom međunarodnom krijumčarskom lancu droge Vinko Milošević iz Gabela Polja kod Čapljine predao se državnoj policijskoj agenciji SIPA-i nakon što se skrivao u Republici Hrvatskoj, izvijestili su u subotu službeni izvori i tiskani mediji u BiH.

Kako su priopćili iz SIPA-e, jedna osoba koja se sumnjiči za proizvodnju i promet pola tone 'skanka' predao se u petak inspektorima Državne agencije za istrage i zaštitu u Istočnom Sarajevu. On je nakon toga uhićen.

Dnevni Avaz navodi kako se radi o Vinku Miloševiću u čijoj je kući pronađena droga koja na tržištu vrijedi oko dva milijuna eura, te oružje i novac. 

Dodaje se kako se Milošević vlastima BiH javio iz Metkovića gdje se privremeno skrivao od srijede kada je provedena velika policijska akcija naziva "Tebra". 

Za drugom osumnjičenom osobom koja je podrijetlom iz Istočnog Sarajeva policija traga, a njezino ime se drži u tajnosti. 

Iz Tužiteljstva BiH ranije su objavili kako je cilj akcije izvedene ovoga tjedna razbijanje međunarodnih lanaca krijumčarenja droge iz Albanije, preko Crne Gore, u Bosnu i Hercegovinu, radi daljeg krijumčarenja prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BIH, DROGA, HRVATSKA, GRANICA