Hrvatska

ŠTROMAR: Primanja učitelja u sljedećih godinu dana rastu za 8,24 posto

Piše: PolitikaPlus

HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar izjavio je u četvrtak uoči sjednice Vlade da primanja učitelja u sljedećih godinu dana rastu za 8,24 posto.

"Primanja učitelja u sljedećih godinu dana rastu za 8,24 posto. Plaća se obračunava tako da se množi osnovica sa koeficijentom i dodacima i ako ukupna plaća raste za 8,24, onda je to 8,24 posto", poručio je Štromar na novinarsku tvrdnju da se radi o osnovici, a ne koeficijentima.  

Na pitanje je li to poraz HNS-a jer su tražili šest posto a dobili dva, Štromar je ponovio da su tražili šest, a dobili su 8,24 posto.

Komentirajući to što sindikalci prozivaju HNS i pitaju tko ih je ovlastio da pregovaraju u njihovo ime, Štromar je rekao da ga ne interesiraju sindikalci, kakve god oni plaće imali - male, srednje, velike, netransparentne ili transparentne, zanimaju ga učitelji.

"Učitelji nose ovu reformu, a reforma obrazovanja i obrazovni sustav općenito su jako bitni za budućnost, za potencijal naše države, za potencijal naših učenika. Zapravo još bitniji od učitelja su učenici, to sve radimo za učenike", kaže Štromar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PREDRAG ŠTROMAR, UČITELJI