Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK - Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje

Piše: PolitikaPlus

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Delnice. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povodom blagdana Svih svetih:

  • u zoni većine gradskih groblja privremena je regulacija prometa, najčešće zabrana vožnje i parkiranja na prilaznim cestama;

  • na pojedinim cestama u Istri i priobalju zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t bit će danas od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao ni na državnoj cesti DC1. Popis cesta na kojima je zabrana možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • zbog uključivanja izvanrednog prijevoza u zoni čvora Zadar II kratkotrajno će se od 4. 11. do 30.11. do 15 minuta zaustavljati sav promet u smjeru Zagreba: od ponedjeljka do četvrtka od 14:30 do 15:30 sati, petkom i subotom od 15:30 do 16:30 sati, nedjeljom od 19:30 do 20:30 sati;

  • zbog izvođenja radova na državnoj cesti DC425 privremeno će od 5.11. do 6.11. od 08:00 do 18:00 sati biti zatvorena autocesta A1 od čvora Ploče do naplate Karamatići u oba smjera.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

  • zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec;

  • na zagrebačkoj obilaznici - između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.

Zagrebačka obilaznica - čvor Jankomir (A3):

  • zbog radova izvanrednog održavanja sanacije zapadnog mosta u čv. Jankomir iz pravca autoceste A2 prema autocesti A3 u smjeru Lipovca promet se odvija samo jednim trakom te je zatvoren izlazni krak iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje. Predviđeno trajanje radova je do 20.12.2019. godine;

  • zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Državna cesta DC1:

  • zbog radova na nadvožnjaku Začretje na dionici DC1 u mjestu Sveti Križ Začretje vozi se jednim trakom uz regulaciju semaforima, privremenu prometnu signalizaciju i ograničenje brzine 30 km/h.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, PROMET