Hrvatska

Plenković pozvao na snažnu podršku Grabar Kitarović : Bolja, umjesto "normalna“ Hrvatska. Njima je bilo normalno hrvatske građane zadužiti za 70 milijardi kuna

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković pozvao je u ponedjeljak na snažnu podršku hrvatskoj predsjednici i kandidatkinji za novi mandat Kolindi Grabar Kitarović jer drži da je ona najbolji izbor za Hrvatsku koja utjelovljuje optimizam, izvrsnost i radišnost.

Pobjedom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović nastavit ćemo provoditi tu politiku u interesu hrvatske države, hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana, najavio je Plenković na predstavljanju programa njezine predsjedničke kandidature.

Ustvrdio je kako je ona dokazala da u svim ključnim izazovima najbolje zastupa i štiti hrvatske nacionalne interese.

 "U novom programu prepoznaješ izazove koji su pred nama i predlažeš inicijative koje su u interesu hrvatskog naroda i sveopćeg boljitka Hrvatske", rekao je Plenković predsjednici.

Predsjednički izbori su važni jer određuju budući smjer Hrvatske i pobjeda na njima ključna je za nastavak ostvarenja naših političkih ciljeva i  odličnu suradnju i sinergiju svih sastavnica hrvatske vlasti – od općina, gradova, županija, Hrvatskog sabora, Vlade i predsjednice Republike. To je snaga HDZ-a i tu ćemo snagu, uz vašu potporu i povjerenje, pretvoriti u još jednu pobjedu naše predsjednice, poručio je Plenković.

Pobjedom na izborima osigurat ćemo kontinuitet politike koja se temelji na našim vrijednostima, a to su državotvornost i domoljublje, narodnjaštvo i demokršćanstvo.

To je istinska politika desnoga centra, koja se temelji na političkom nasljeđu prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, koji je ostvario suverenu, slobodnu i samostalnu Hrvatsku uz potporu hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja. To je politika koju podržava ogromna većina hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana, istaknuo je Plenković.

Bolja, umjesto "normalna“ Hrvatska, poručio je Plenković, aludirajući na slogan SDP-ovog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića.

"Njima je bilo normalno hrvatske građane zadužiti za 70 milijardi kuna, što je skuplje od svih izgrađenih autocesta u RH, izgubiti 40.000 radnih mjesta, zalediti plaće i mirovine, ne koristiti europske fondove za razvoj Hrvatske. Predsjednica i Vlada su zajedničkim radom promijenili, ustvrdio je.

Danas u Hrvatskoj gospodarstvo raste na zdravim temeljima, bez zaduživanja na teret budućih generacija, smanjujemo poreze i javni dug, ostvarujemo proračunski višak, povećavamo ulaganja i vratili smo investicijski kreditni rejting. Imamo nikad veću zaposlenost, nikad manju nezaposlenost, rekao je Plenković.

Hrvatska predsjednica dala je izniman doprinos u svim aspektima zaštite nacionalnih interesa, kao i inicijativama za demografsku obnovu zemlje, istaknuo je dodavši kako posebno cijeni njezin rad i veliki doprinos na promicanju gospodarskih interesa i prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu. 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović postala je hrvatski brend na globalnoj razini, ocijenio je Plenković.

Najavio je kako će nastaviti zajedno raditi za mlade koji su budućnost domovine, njihovo kvalitetno obrazovanje i uključivanje na tržište rada. Jačat ćemo zajedno društvenu solidarnost prema svim ranjivim skupinama, umirovljenicima, osobama s invaliditetom i žrtvama svih oblika nasilja, poručio je.

Zajedno ćemo jačati sustav domovinske sigurnosti,  hrvatsku vojsku, hrvatsku policiju i jačati sigurnost hrvatskih granica i brinut o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima i trajno štititi dignitet Domovinskog rata. Uvijek ćemo zajedno braniti interese hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini te jačati veze između domovinske i iseljene Hrvatske, na čemu neumorno radi predsjednica Grabar Kitarović, naglasio je Plenković.

Ocijenio je kako je zahvaljujući zajedničkom angažmanu predsjednice i Vlade, danas položaj Hrvatske u svijetu snažniji i respektabilniji nego ikada prije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kolinda grabar kitarović, predsjednica, andrej plenković