Hrvatska

HORVAT: Divijak jučer profesorica, a danas ministrica. "Svatko kome to nije jasno, uključujući i nju, morat će si to pojasniti"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar gospodarstva Darko Horvat u srijedu je odbio prejudicirati ugroženost vladajuće koalicije stajalištima ministrice obrazovanja iz kvote HNS-a Blaženke Divjak koja se po pitanju štrajka prosvjetara ogradila od premijera, te istaknuo da on zagovara razgovor i kompromis.

"Ja o tome danas ne bih iznosio nikakav zaključak. Moja je deviza - razgovor, kompromis i nakon toga zaključak. Ako toga bude, bit će i rezultata. Ako bude ograda i jednostranih rješenja, bojim se da onda konačnog dogovora neće ni biti", izjavio je Horvat nakon potpisivanja memoranduma o strateškoj suradnji za održavanje, popravak i modernizaciju između RH i Kongsberg Defence&Aerospace i Patria i Kongsberg Aviation Maintenance Services.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je ocijenila da je obrazovni sustav u blokadi zbog igara moći između premijera Andreja Plenkovića i prosvjetnih sindikata te poručila da ona u tim igrama ne želi sudjelovati i neće se svrstati niti na jednu stranu.

Vezano uz poruke ministrice, Horvat je ustvrdio da je ona do jučer bila profesorica, a danas je ministrica u Vladi RH. 

"Svatko kome to nije jasno, uključujući i nju, morat će si to pojasniti", istaknuo je.

Upitan za eventualne političke posljedice koje bi mogla Divjak snositi zbog ograđivanja od premijera, Horvat odgovara da je Divjak dio koalicijskog partnerstva koje u ovom trenutku osigurava većinu u Saboru.

"Ako je to službeni stav našeg koalicijskog partnera (HNS), siguran sam da će dva predsjednika (HDZ-a i HNS-a) na tu temu sjesti za stol i vidjeti što i kako dalje", rekao je Horvat.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

blaženka divijak, darko horvat