Mojbiz

PREGOVORI: Aladrović: Očekujem danas dogovor sa sindikatima; Bošnjaković: Premijer nije odgovoran

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar rada Josip Aladrović izjavio je u utorak kako očekuje da će dogovor sa sindikatima učitelja koji su u štrajku biti postignut danas ali je odbio otkriti što Vlada konkretno nudi, a u dobro rješenje vjeruje i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji poručuje kako premijer nije odgovoran.

„Očekivali smo dogovor jučer, pregovori su trajali sedam sati. Nije se došlo do rješenja, ali koliko znam ima dovoljno toga na stolu što može biti prihvatljivo kao rješenje i ja osobno očekujem da će se to dogoditi danas“, izjavio je ministar Aladrović.

Mišljenja je i kako je pregovaranje s predstojnikom Ureda premijera dovoljna razina te da to pokazuje volju premijera da se riješi problem.

„Odlučili smo da ispred Vlade pregovara predstojnik Ureda premijera. Ostali iz ministarstava rada, financija, znanosti sudjeluju na tehničkoj razini i smatramo da je to u redu“, dodao je Aladrović koji je na upit što je točno ponuđeno sindikatima odgovorio da treba ostaviti pregovaračkim timovima da razgovaraju o tome.

„Ne izlazimo u medije niti s jedne strane, na način da ugrozimo pregovore. Dobit ćete informacije kada ti pregovori završe, a osobno vjeruje u pozitivan ishod pregovora“, rekao je ministar rada u Tuheljskim Toplicama gdje je bio s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem na konferenciji projekta „Unaprjeđenje i modernizacija pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj“.

Bošnjaković: Premijer Plenković nije odgovoran što djeca ne idu u školu

I ministar Bošnjaković komentirao je situaciju sa štrajkom učitelja kazavši da vjeruje da će se naći dobro rješenje jer štrajk predugo traje.

„Vlada je pokazala da radi na tome, da želi povećati plaće u prosvjeti, a ovo pitanje koeficijenata je poprilično složeno. To je mozaik koeficijenata u kojem su koeficijenti za sve sektore, puno ih je i premalo je vremena da se ozbiljnije preispita i analizira u nekoliko dana“, kazao je Bošnjaković.

Poručio je i kako premijer Plenković nije odgovoran što djeca ne idu u školu.

„Premijer je ponudio i ovo je Vlada u čijem razdoblju plaće rastu. Dakle, po meni, odgovor je: 'Premijer nije odgovoran'“, zaključio je ministar pravosuđa.

Ministar rada i mirovinskog sustava Aladrović odgovorio je i na novinarsko pitanje hoće li Vlada pokušati regulirati rad nedjeljom. Najprije je kazao da je to pitanje koje se već dugo medijski komunicira, no „u ovom trenutku nije na top listi prioriteta“.

„Ali je definitivno jedan od elemenata kojima se moramo početi baviti i sigurno poslušati što imaju sve zainteresirane strane za reći. Kada to čujemo, onda možemo dalje regulirati to pitanje“, rekao je Aladrović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PREGOVORI, JOSIP ALARDOVIĆ