Hrvatska

Završen sastanak prosvjetnih sindikata: Mihalinec - Vlada jasno zna naše stavove, oni su sada na potezu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Završio je gotovo trosatni sastanak Vlade i sindikata u Banskim dvorima.Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak izašla je sa sastanka i kratko rekla da se traže rješenja koja će okončati štrajk.

"Mi smo danas predsjedniku Vlade prenijeli rezultate izjašnjavanja, prenijeli smo poruke zaposlenih u sustavu odgoja i obrazovanja, odluke tijela sindikata vezano uz rješavanje problema i način na koji možemo riješiti ovaj problem. Razgovarali smo i o nematerijalnim pravima", rekao je Branimir Mihalinec,  prenosi N1.

"Najvažnije je bilo pitanje rješavanje koeficijenta složenosti poslova u sustavu odgoja i obrazovanja. Mi smo puno razgovarali, bilo je puno puta izrečena riječ koeficijent, završili smo razgovor tako da Vlada sad jasno zna naše stavove i da ćemo od Vlade dobiti odgovor", rekao je Mihalinec.

"Vlada je na potezu, mi smo obavijestili premijera da smo na dispoziciji preko cijelog vikenda. Najkasnije kad nas Vlada može pozvati i da je našla rješenje koje će biti prihvatljivo sindikatima, tad mi možemo u jednom slučaju prekinuti štrajk. Ja sam siguran da Vlada razumije situaciju, situacija sigurno nije laka nikome, ali zaposleni su spremni boriti se za svoje zahtjeve, rekao je Mihalinec, dodavši da će se sva druga pitanja oko koeficijenata i ponude sindikatima morati uputiti Vladi i predsjedniku Vlade.

Tri sata smo razgovarali o koeficijentima. Štrajk ide dalje, rekla je Sanja Šprem. Novi termin sastanka još nije dogovoren. "Ako treba i sutra i prekosutra i bilo kada", poručila je Šprem.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VLADA RH, SINDIKATI