Sport

POLJUD: Hajduk jednu utakmicu bez gledatelja na sjevernoj tribini

Piše: PolitikaPlus/Hina

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer kaznio je Hajduk s jednom utakmicom bez gledatelja na sjevernoj tribini stadiona Poljud i 155.000 kuna zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Rijeke, te ponašanja navijača domaćina.

Za vrijeme "Jadranskog derbija" je na sjevernoj tribini stadiona Poljud, na kojoj se nalazi Torcida, zapaljeno sveukupno 96 baklji, šest topovskih udara, 10 bljeskalica i tri dimne kutije.

Ukupno je 28 baklji ubačeno u ograđeni dio igrališta na atletsku stazu, a zbog stvorene dimne zavjese sudac je u 65. minuti morao prekinuti igru u trajanju od dvije i pol minute. U završnim minutama utakmice u sudačkoj nadoknadi vremena na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je i neprimjereno skandiranje.

"Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 150.000 kuna," objavio je povjerenik Prve HNL.

Hajduk mora platiti i kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).

Kažnjena je i Istra 1961 koja mora platiti kaznu od 6.000 kuna jer su na utakmici Istra 1961 - Dinamo pripadnici domaće navijačke skupine Demoni na sjevernoj tribini stadiona u 29. minuti utakmice zapalili četiri baklje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nogomet, hajduk, hnl