Hrvatska

ZAPOČETI PREGOVORI: Policajce primio ministar, domari i kuharice čekaju odluku Vlade

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je primio predsjednika Sindikata policije Dubravka Jagića i glavnog tajnika Edina Sarajlića i započeo razgovor u povodu zahtjeva policajaca da se izjednače s učiteljima, odnosno da im primanja rastu na isti način kao i učiteljima, piše u četvrtak Jutarnji list.

Započeli smo razgovore i mislim da idemo u dobrom smjeru rekao je Jagić i podsjetio da policija već dugo traži koeficijent 1,0 za policajce. Sastanku je prethodila najava Sindikata policije da će za Božić i Novu godinu organizirati bijeli štrajk, odnosno da će duljim pregledima automobila stvoriti strahovite gužve na granici, navodi dnevnik.

I dok su oni započeli pregovore, drugi sindikati koji su najavili štrajk zasad iz Vlade i dalje dobivaju “tretman šutnje". U Sindikatu pravosudne policije Hrvatske te u Carinskom sindikatu Jutarnjem listu su rekli da još nisu dobili nikakav službeni poziv na sastanak.

Naime, i oni traže povećanje plaće te su već zaprijetili bijelim štrajkom, ali ističu da će čekati do kraja tjedna da vide kako će se situacija razvijati.

Reakciju nisu dobili ni u Sindikatu administrativno-tehničkog osoblja u školama i učeničkim domovima, koji je u utorak istaknuo da je izigran u dogovoru Vlade i prosvjetara jer se u početnom prijedlogu prosvjetnih sindikata tražilo povećanje koeficijenata složenosti poslova za sve koji rade u odgojno obrazovnim ustanovama.

Pričekat ćemo sjednicu Vlade da vidimo kako će se promijeniti Uredba o koeficijentima te što će u konačnici potpisati prosvjedni sindikati. Ako to ne bude u skladu s našim prvotnim zahtjevima, pokrenut ćemo aktivnosti. Prosvjedi, neposluh, štrajk... sve je na stolu rekao je Mario Jakša, predsjednik Sindikata ATOS.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POLICIJA, VLADA