Svijet

INDIJA: Indijska policija ubila četvoricu osumnjičenih za silovanje i ubojstvo mlade žene

Piše: PolitikaPlus/Hina

Policija u južnoj Indiji ubila je četvoricu muškaraca osumnjičenih za silovanje i ubojstvo 27-godišnje veterinarke dok su pokušavali pobjeći u petak, izjavili su dužnosnici.

Silovanje i ubojstvo mlade žene šokiralo je zemlju nakon što je prošli tjedan pronađeno njeno tijelo nedaleko od grada Hyderabada.

Četvorica muškaraca u dobi između 20 i 26 godina odvedeni su iz pritvora na mjesto zločina kako bi pomogli u njegovoj rekonstrukciji, rekao je za dpa lokalni policijski časnik koji je želio ostati anoniman.

Osumnjičeni su napali policajce i pokušali im oteti oružje pa su časnici na njih zapucali u samoobrani.

"Na mjestu zločina dvojica muškaraca napala su policiju i pokušala joj uzeti oružje dok su dvojica pokušala pobjeći. Policija je na njih zapucala u samoobrani", kazao je policijski časnik.

Televizija NDTV javlja, prenoseći izjavu policijskog dužnosnika Prakasha Reddyja, da su muškarci podlegli ozljedama prije dolaska hitne pomoći.

Njihova smrt izazvala je pomiješane reakcije diljem Indije. Obitelj žrtve je izjavila da je pravda zadovoljena, a lokalno stanovništvo izašlo je na ulice  slaveći policiju.

Međutim, političari i pravni stručnjaci izrazili su zabrinutost da je to možda bilo namješteno i da je zapravo riječ o pogubljenju te da bi se u tom slučaju radilo o opasnom presedanu.

Tisuće Indijaca prošlog su tjedna prosvjedovale u nekoliko gradova nakon silovanja i ubojstva 27-godišnjakinje kod Hyderabada. Policija je priopćila da je nesretna žena bila oteta, silovana i zadavljena a nakon toga je njezino tijelo zapaljeno.

Demonstranti i zastupnici traže od sudova da slučajeve silovanja rješavaju brže i da ih strože kažnjavaju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SILOVANJE, IDIJA