Hrvatska

MINISTAR: Malenica: Dogovorom sa sindikatima nije otvorena Pandorina kutija

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar uprave Ivan Malenica kazao je u petak, uoči sjednice Vlade, kako ne smatra da je dogovorom sa sindikatima u prosvjeti oko podizanja koeficijenta, otvorena Pandorina kutija.

"Mislim da se s ovime što se dalo, odnosno što se reguliralo kroz izmjenu uredbe na jedan dobar način regulirao taj sustav, sad ćemo vidjeti za ostale", izjavio je Malenica uoči svečane sjednice u povodu Dana grada Krapine i sjednice Vlade odgovarajući na pitanje je li dogovorom Vlade i sindikata otvorena Pandorina kutija.

Očekuje da će se sljedeće godine kroz izmjenu uredbe o koeficijentima, odnosno kroz reguliranje sustava koeficijenata u javnim službama na adekvatan i objektivan način to riješiti i da će svi, po njegovom mišljenju,  biti zadovoljni.

U Vladi je jučer potpisan dodatak Temeljnome kolektivnom ugovoru (TKU) za službenike i namještenike u javnim službama, ali i sporazum o dodatku na plaću zaposlenima u osnovnim i srednjoškolskim ustanovama i ustanovama znanosti i visokog obrazovanja.

Kampanju “Da se bolje razumijemo” Srpskog narodnog vijeća, odnosno ćiriličnih natpisi za sve predsjedničke kandidate, Malenica nije želio komentirati rekavši tek kako ju je vidio.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IVAN MALENICA, SINDIKATI