Hrvatska

VRDOLJAK: Uvjeren sam da premijer neće nasjesti na politikanstvo SDP-a

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u utorak je uoči sastanka vladajuće koalicije izrazio uvjerenje da premijer Andrej Plenković neće nasjesti na politikanstvo SDP-a koji je pokrenuo postupak opoziva ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.

"Uvjeren sam da premijer neće nasjesti na politikanstvo SDP-a", odgovorio je Vrdoljak novinarima na pitanje hoće li premijer braniti ministricu znanosti i obrazovanja kao što je branio ostale ministre kada se tražilo njihovo povjerenje. 

Upitan hoće li iz Vlade otići i HNS ako premijer traži da Divjak ode, Vrdoljak je rekao da se HNS koncentrira na budućnost obrazovne reforme koju politički nosi HNS, a stručno i profesionalno Divjak te ocijenio da reforma "samo u tom paketu može biti uspješna".

Nekoliko je puta ponovio a je obrazovna reforma važna za budućnost zemlje.

"HNS i Divjak napravili su veliki iskorak, a to je da smo izbacili ideologiju iz obrazovanja. I kada dolaze 'fake news' ili neargumentarani napadi na reformu, onda mi tu sigurno nećemo šutjeti. Dolazili ti napadi s desne ili lijeve strane", poručio je Vrdoljak.

Rekao je da nije ni očekivao da će odnosi između demokršćana i liberala kao političkog projekta HDZ-a i HNS-a biti idilični, ali i da je uloga HNS-a u Vladi da isporuče ono što su na početku obećali i dogovorili, a to je obrazovna reforma, subvencionirani krediti, smanjenje parafiskalnih nameta i smanjenje poreznih opterećenja. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan vrdoljak, andrej plenković, hns, blaženka divijak