Hrvatska

ŠKORO: Neka predsjednici numerologinja izabere sretniji datum za sučeljavanje

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nezavisni predsjednički kandidat Miroslav Škoro prozvao je u srijedu HDZ-ovu kandidatkinju i aktualnu predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović za odbijanje predizbornog sučeljavanja te predložio da joj "numerologinja izabere neki sretniji datum".

"Kolinda Grabar-Kitarović odbija sučeljavanje s izlikom da joj ne odgovaraju termini. Neka njezina numerologinja slobodno izabere neki sretniji datum, a ako nijedna sretna kombinacija brojeva do izbora nije dostupna, može umjesto nje doći njezin šef Andrej Plenković", napisao je Škoro na svom facebooku.

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović također je ranije optužio aktualnu predsjednicu da "kukavički izbjegava sučeljavanje", nakon što je ovoga tjedna odbila pozive televizijskih kuća Nove TV, RTL-a i N1 na sučeljavanje predsjedničkih kandidata.

Milanović je podsjetio da se u zadnjih 20 godina u Hrvatskoj nije dogodilo da u prvom krugu predsjedničkih izbora nema debate u kojoj sudjeluju svi kandidati.

Grabar-Kitarović odgovorila je na prozivke pozvavši ostale kandidate na sučeljavanje programa.

"Recite ljudima u kojim bi se područjima angažirali, s kojim inicijativama ili prijedlozima politika, koji su vaši društveni i državni prioriteti. I ne izvlačite se na predsjedničke ovlasti. Programi, a ne prijetnje i galama", napisala je na svom facebooku uz "smajlić" na kraju objave.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MIROSLAV ŠKORO, PREDSJEDNICA