Hrvatska

Šest akademskih zajednica HDZ-a podupire Grabar Kitarović: Jedinstvo HDZ-a je apsolutno

Piše: PolitikaPlus/Hina

Šest akademskih zajednica HDZ-a, među kojima Zajednica žena "Katarina Zrinska" i Zajednica utemeljitelja "dr. Franjo Tuđman" , poduprlo je u petak predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović u utrci za novi mandat s porukom da je jedinstvo HDZ-a apsolutno.

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinska" Nada Murganić rekla je da je Grabar-Kitarović obrazovana žena koja je imala političku i profesionalnu karijeru i prije nego što je postala predsjednicom, da je riječ o odličnoj državnici i demokršćanki koja se zalaže za očuvanje hrvatske kulturne baštine i tradicije te za obiteljske vrijednosti.

Murganić: Predsjednica je srčana, srdačna, iskrena, topla, vrijedna i hrabra

"Ona je politici kao žena dala jedan poseban štih, srčana je, srdačna, iskrena, topla, vrijedna", istaknula je Murganić te dodala d aje aktualna predsjednica hrabra žena koja je od početka mandata stalno napadana s ciljem da se obezvrijede njezine zasluge.

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica rekao je kako ljudi koji su stvarali državu žele predsjednika koji će sustav izgrađivati, a ne razgrađivati i koji je u stanju voditi državu. Pozvao je sve utemeljitelje stranke da podrže Kolindu Grabar-Kitarović. 

Ustvrdio je kako nema većeg apsurda nego kad se neki pozivaju se na tuđmanizam s pozicije koje nikada nisu bile dijelom politike prvog hrvatskog predsjednika te poručio da je HDZ Tuđmanova stranka i nasljeđe koja čuva poziciju desnog centra.

Na pitanje novinara boji li se HDZ rasipanja glasova birača, Kapulica je odgovorio da ankete pokazuju kako je sasvim izvjesno da kandidatkinja HDZ-a vodi u odnosu na sve druge kandidate i da nemaju nikakvih dvojbi da će ući u drugi krug i pobijediti.

"Jedinstvo HDZ je apsolutno i naprotiv suprotno tezama da postoji nejedinstvo pokazali smo da smo učvrstili jedinstvo i okupili čitavu stranku oko izbornog cilja i pobjede Kolinde Grabar Kitarović", odgovorio je Kapulica na pitanje postoji li nejedinstvo unutar HDZ-a.

Predsjednica je najiskusnija i najstručnija, najvažniji gospodarski diplomat  

U ime Zajednice branitelja HDZ-a, general bojnik Miljenko Filipović istaknuo je kako je za vrijeme mandata Grabar-Kitarović donesen jedinstveni zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a vojska vraćena u Sinj, Varaždin, Pulu i Vukovar. Vraćen je dignitet Domovinskom ratu i dostojanstvo hrvatskim braniteljima, dodao je.

"Na izborima ne biramo samo predsjednika Hrvatske nego i vrhovnog zapovjednika Hrvatska vojske, a od svih kandidata najiskusnija i najstručnija je Kolinda Grabar Kitarović", ocijenio je.

I Mladež HDZ-a daje punu potporu aktualnoj predsjednici čiji je predsjednik Ivan Vidiš istaknuo kako žele da se nastavi kontinuitet njezine politike prema mladima.

Predsjednica Republike Hrvatske je svojom potporom sveučilištima i znanstvenim institucijama odlično zastupala taj temelj razvitka Hrvatske, rekao je Ivica Kostović, predsjednik Akademske zajednice HDZ-a "dr. Ante Starčević" koja također snažno podupire aktualnu predsjednicu.

U ime Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je kako je Grabar Kitarović, među ostalim , bila najvažniji gospodarski diplomat Hrvatske u Europi i svijetu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kolinda grabar kitarović, hdz