Zagreb

Dario Juričan kod Peteka: Imamo zajedničku misiju srediti Bandića

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kandidat za predsjednika Dario Juričan u petak je na domjenku kod zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renata Peteka poručio da njih dvojica imaju zajedničku misiju - "srediti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića".

"Htio bih poručiti biračkom tijelu da sam ja najozbiljniji kandidat i da ću mjeriti IQ (kvocijent inteligencije) ove države i po njihovom glasu i nadam se da će me podržati. A što se pobjednika tiče - neka pobijedi najgori", poručio je Juričan. 

Za Peteka kaže da je "veliki fajter u gradu". "Ja i on imamo zajedničku misiju. Naša misija je da sredimo rezača etiketa gradonačelnika Milana Bandića", poručio je Juričan na "Brunchu s Petekom".

Juričan je u četvrtak na facebooku objavio "ljubavno pismo" zagrebačkom gradonačelniku i višestrukom USKOK-ovom optuženiku Milanu Bandiću u kojemu je pobrojao niz sudskih procesa koji se vode protiv Bandića i kriminalne radnje koje mu se stavljaju na teret.

Posebno je izdvojio i Bandićev potez prije uhićenja 2014. kada je zvao kući u Bužanovu i "zavapio da se odrežu etikete na namještaju marki Fendi i Hermes, ultraskupih ekskluzivnih marki od kojih samo jedna sofa dostiže početnu cijenu od 200.000 kuna, ne računajući transport i takse".

Na današnjem "Brunchu s Petekom" su gradski zastupnici Renato Petek (Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez) i Marijana Sumpor (Nezavisna lista Zagreb) izjavili da podržavaju Juričana u njegovoj utrci za Pantovčak. 

"Kandidat Juričan je i moj osobni prijatelj, tako da podržavam ga od samoga početka. Na kraju krajeva, njegov glavni suparnik je gradonačelnik Bandić tako da imamo istog neprijatelja, u političkom smislu, naravno", poručio je Petek.

Sve što je Juričan iznosio u javnost izuzetno je važno za transparentnost funkcioniranja politike u Zagrebu, istaknuo je.

"Nezavisna lista Zagreb podržava Juričana na predsjedničkim izborima. Svi koji nisu dosad razumjeli njegovu satiru, vjerojatno sad jako dobro razumiju o čemu se radi u Gradu i Hrvatskoj", istaknula je Sumpor.  

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dario jurčin, renato petek