Hrvatska

STANJE NA CESTAMA: HAK: Zbog olujnih udara vjetra između Delnica i Kikovice samo za osobna vozila

Piše: PolitikaPlus

Zbog povremeno olujnih udara vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila, obilazak za ostale je starom cestom kroz Gorski kotar, izvijestio je u subotu Hrvatski auto-klub (HAK).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje pa iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

Na ulaz u Hrvatsku na graničnim prijelazima sa Slovenijom čeka se od pola sata do sat, a na izlaz do pola sata na prijelazima sa Bosnom i Hercegovinom: NovaGradiška/Bosanska Gradiška i Slavonski Brod/Bosanski Brod. Na izlaz se čeka i na prijelazima prema Srbiji - na graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci i osobna i teretna vozila čekaju dva sata i više, a na prijelazu Tovarnik/Šid do jedan sat osobna vozila, a teretna dva i više sati.

 Zbog vjetra u prekidu su: katamaranske linije: Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Milna-Rogač-Split, Rab-Lun (Tovarnele)-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, brodske linije: Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak itrajektne linije: Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Porozina–Brestova.
 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PROMET, HAK