Zagreb

ZAGREB: Božićni koncert varaždinske Glazbene škola u Muzeju Mimara

Piše: PolitikaPlus

Glazbena škola u Varaždinu i Veleposlanstvo Španjolske organiziraju tradicionalni Božićni koncert koji će se održati u ponedjeljak, 23. prosinca, u 18 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu, a ulaz je slobodan, najavili su u nedjelju iz Glazbene škole.

Učenici ugledne Glazbene škole u Varaždinu izvest će koncert  pod nazivom „Hispansko - hrvatski Božić“. Time nastavljaju tradiciju božićnih koncerata koje varaždinska Glazbena škola već četvrtu godinu uzastopno održava u Zagrebu u suorganizaciji sa Španjolskim veleposlanstvom u Hrvatskoj.

Daleko od stare Europe i njezinih mirnih i idiličnih ugođaja zaogrnutih u bjelinu snijega, latinoamerički Božić donosi toplinu ljeta južne hemisfere, a svojim živim bojama i temperamentnim ritmovima unosi u drevne božićne običaje i tradicije novi dah života i radosti, ističe se u najavi  Božićnog koncerta u Mimari.

Na koncertu će sudjelovati učenici Glazbene škole u Varaždinu kao solisti te članovi zbora i orkestra, a koncertom će ravnati prof. Dada Ruža. Na programu će biti djela F. J. de Castra, L. Boccherinija, V. Jelića, F. S. Uspera, L. Delibesa i A. Ramireza. Ulaz na koncert je slobodan.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BOŽIĆNI KONCERT, MUZEJ MIMARA