Regija

SRBIJA: Vučić ne vjeruje u prognoze ishoda predsjedničkih izbora u Hrvatskoj

Piše: PolitikaPlus/Hina

Srbijanski predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju da nije sklon vjerovati u službene prognoze ishoda predsjedničkih izbora Hrvatskoj i poručio je da će Srbija graditi dobre odnose s Hrvatskom.

“Ne miješam se nikada u unutarnje stvari drugih zemalja, nisam tako uvjeren u službene prognoze”, prenijeli su elektronički mediji Vučićevu izjavu na Divčibarama, gdje je u nedjelju otvoren novi hotel.

Vučić je, u povodu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, rekao kako su njegovi zaključci drukčiji poslije javnog sučeljavanja predsjedničkih kandidata.  

Za sebe je ocijenio da je dobro upućen u politiku pa iznio i neke usporedbe.

"Moji zaključci su poslije onog televizijskog duela malo drugačiji od onoga kako 'naštimani' mediji govore da je javnost prihvatila, jer mi se čini da politiku bolje poznajem od najvećeg broja ljudi koji se tim poslom bave, ali i onih koji bi u to da se miješaju", rekao je Vučić.

Odgovaraoje na pitanje kakav je ishod predsjedničkih izbora u Hrvatskoj  "najmanja loša opcija" za Srbiju.

“Mi ćemo graditi dobre odnose, neka bude da se oni bolje razumiju od mene. Nikada i ni od koga nećemo trpjeti poniženja, ni prema srpskom narodu ni prema srpskoj državi”, poručio je Vučić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SRBIJA, Aleksandar Vučić, IZBORI HRVATSKA