Hrvatska

Brkić: Grabar-Kitarović sigurno pobjeđuje u drugom krugu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u nedjelju, nakon objave izlaznih anketa u prvom krugu predsjedničkih izbora, kako su rezultati očekivani te da kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović sigurno pobjeđuje u drugom krugu.

"Ovaj put u političkom prostoru desnog centa imamo još jednog kvalitetnog kandidata i Kolinda Grabar-Kitarović je u ovoj situaciji postigla odličan rezultat. Ona je u pobjedničkoj kampanji i sigurno će ponovno biti predsjednica. Nismo uopće zabrinuti", poručio je Brkić u izjavi za Novu TV.

Prema izlaznim anketama u prvom krugu predsjedničkih izbora kandidat SDP-a Zoran Milanović osvaja 29,6 posto glasova, Grabar-Kitarović je druga s 26,4 posto glasova, dok je nezavisni kandidat Miroslav Škoro na trećem mjestu s 24,1 posto glasova.

Brkić je čestitao Škori na rezultatu koji je nazvao "hvale vrijednim" te istaknuo da HDZ to ne brine jer će Grabar-Kitarović u drugom krugu pobijediti s još većom razlikom nego prije pet godina.

S obzirom da iz Australije dolaze rezultati glasanja tamošnje dijaspore, među kojom je pobijedio Škoro, Brkić je rekao da nije zbog toga zabrinut. 

"Dijaspora su Hrvati s posebnom emocijom prema Hrvatskoj i ne treba ih svojatati ni za koju političku opciju. To su odgovorni ljudi sa svojom glavom i srcem koji odlučuju o budućnosti Hrvatske i treba poštivati njihovu volju i njihov glas", kaže Brkić koji rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora čeka u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milijan brkić, hdz