Hrvatska

HDZ: Brkić i Horvat uvjereni da će Grabar-Kitarović u drugom krugu dobiti glasove Škorinih birača

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić i potpredsjednik stranke Darko Horvat uvjereni su da će njihovoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović u drugom krugu predsjedničkih izbora svoj glas dati većina onih koji su u u nedjelju u prvom krugu svoj glas dali Miroslavu Škori.

Brkić je u izjavi novinarima, nakon što u objavljeni prvi nepotpuni rezultati Državnog izbornog povjerenstva, koji pokazuju da raste prednost Grabar-Kitarović u odnosu na Škoru, rekao da su rezultati očekivani.

"Više sam puta ponovio da je kampanja Kolinde Grabar-Kitarović pobjednička i da će ona pobijediti u drugom krugu i nastaviti niz 'pet plus pet' tj. odraditi deset godina mandata", rekao je Brkić.

Čestitavši Škori na ostvarenom rezultatu, Brkić ga je stavio u kontekst činjenice da je prije pet godina na desnom  spektru (centar, desno) bio samo jedan kandidat – Grabar-Kitarović, "a sada su tu dva jaka kandidata – ona i Škoro".

"I to ide još više u prilog tezi da je Kolinda ostvarila jako dobar rezultat, jer kao što sam rekao, imamo jakog kandidata Škoru. Tako da nismo zabrinuti za rezultat i siguran da ćemo u drugom krugu biti pobjednici", smatra Brkić.

Nije htio nagađati tko su Škorini birači, a čvrsto je uvjeren da će svi glasači koji su glasali u prvom krugu za Škoru, u drugom krugu svoj glas dati Grabar-Kitarović jer, ustvrdio je, "žele domoljubnu, snažnu, Hrvatsku prosperiteta, Hrvatsku za koju će se znati u EU i koja će biti smještena u europsku obitelj, a ne nekakav region".

Na rezultatu je čestitao i kandidatu SDP-a Zoranu Milanoviću istaknuvši kako je on "jedini jaki kandidat na ljevici".

"On je čovjek koji ima dovoljno iskustva u politici, a svoje znanje, komeptencije i rezultate pokazao je kao premijer - a to je bože sačuvaj. Ne ponovilo se nikad više", rekao je Brkić.

Horvat je rekao da se "polako ostvaruje strateški cilj HDZ-a" -  Kolinda Grabar-Kitarović sigurno ulazi u drugi krug, nakon čega slijedi, dodao je, potpuno drukčija kampanja.

"I u ono što sam siguran, velika većina glasova koje danas dobiva Šoro u drugom krugu ide u portfelj Kolinde Grabar-Kitarović",

Smatra da će manji dio birača koji su danas glasali za Škoru u drugom krugu svoj glas dati Milanoviću, ali velika većina koji su danas glasali za Škoru su, kako je rekao, po vokabularu dio HDZ-ovog biračkog tijela i to će, siguran je, pokazati u drugom krugu.

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader također tvrdi da je sve kako je HDZ planirao – Grabar-Kitarović ulazi u drugi krug izbora, a uvjeren je da će u drugom krugu "svi biti jedinstveni i pobijediti Milanovića".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ, milijan brkić