Zagreb

BANDIĆ: Čovjek koji vodi Zagreb 20 godina ne može naštetiti predsjednici

Među vukovima treba zavijati, a među janjadi blejati. Ja sam nešto i knjiga pročitao, uz ulicu koju orem svaki dan...

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je u petak na pitanje je li njegova podrška Kolindi Grabar-Kitarović naštetila njezinim izbornim rezultatima u Zagrebu da čovjek koji vodi Zagreb 20 godina ne može naštetiti nikome, pa ni predsjednici, te je poručio da je on "rješenje, a ne problem". 

"Čovjek koji vodi Grad 20 godina ne može naštetiti nikome, pa ni predsjednici. Iz afirmativnih premisa slijede afirmativne konkluzije, a iz negativnih premisa, ja nisam navikao na njih", izjavio je Bandić u Gradskoj upravi, gdje je predstavio novi kolektivni ugovor za zaposlenike  ZET-a, Zagrebačkog velesajma i Vodoopskrbe i odvodnje.

Na pitanje kako je shvatio više od osam posto glasova, koje je u Zagrebu dobio predsjednički kandidat Dario Juričan, koji je svoju kampanju temeljio na satiričnom prikazivanju Bandića kao simbola korupcije, odgovorio je kako je to demokracija, a on se ne bavi Juričanom.

"Mali ljudi se bave drugim ljudima, prosječni o stvarima, a veliki o budućnosti. Ako hoćete biti u novinama i medijima samo pljunite Bandića i vi ćete to prenesti. Ja se ne bavim s drugim ljudima, drugi se bave sa mnom, ja sam rješenje, a ne problem", rekao je Bandić. 

U vezi reakcija Hrvatskog novinarskog društva i javnosti na njegovo ponovno vulgarno ponašanje prema jednoj novinarki, Bandić je poručio novinarima: "Istom mjerom kao što se vi prema meni ponašate, tako ću se ja prema vama ponašati". 

"Ja čuvam svoje dostojanstvo, čuvam i vaše, i dok god budem na funkciji, to ću činiti. Ja sam Milan Bandić, može mi biti, ja sam se izborio da štitim svoj dignitet i svoje dostojanstvo, kad god je ugroženo", rekao je.  

"Među vukovima treba zavijati, a među janjadi blejati. Ja sam nešto i knjiga pročitao, uz ulicu koju orem svaki dan, za razliku od drugih koji iz salona vode politiku", kaže Bandić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN BANDIĆ, KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ