Hrvatska

Brkić čestitao Milanoviću na pobjedi: Hrvatski birači su poslali poruku i mislim da će svatko tko je korektan iz toga izvući pouku

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić čestitao je u nedjelju navečer SDP-ovom predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću na pobjedi i ustvrdio da HDZ unutar sebe treba postaviti pitanje jesu li politike koje vodi bile dobre te izvući pouku iz poruke koju si mu birači poslali.

"Zahvaljujem svim državljanima Hrvatske, svim Hrvaticama i Hvatima koji su izašli u na izbore bilo u Hrvatskoj, bilo u BiH, bilo u iseljeništvu. Gospodin Milanović je pobijedio, ja mu zaista iskreno čestitam na toj pobjedi i nadam se da će raditi u dobrom smjeru, za dobro našeg naroda i naše zemlje", rekao je Brkić novinarima nakon što je postalo jasno da je kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović izgubila na predsjedničkim izborima.

"Hrvatski narod je poslao poruku. Građani imaju pravo prekrižiti listić i zaokružiti bilo kojeg kandidata i to treba poštivati", odgovorio je na pitanje kako komentira ocjenu voditelja kampanje Ivana Anušića, koji je ukazao na problem velikog broja nevažećih listića.

Brkić dodaje da si HDZ mora postaviti pitanje jesu li bile dobre politike koje je stranka vodila. "Jesmo li kao političari bili dovoljno ponizni, skromni, dostupni čovjeku, jesmo li slušali čovjeka i gledali njegove probleme. I na temelju toga izvući određene pouke iz ovih izbora, dobro proanalizirati rezultate i nakon toga povući određene poteze što se tiče stranke", rekao je.

Nije htio govoriti što će on konkretno reći. "Sve stvari koje imam najprije komuniciram unutar političke obitelji i nakon što ih riješimo unutar obitelji, onda će javnost biti informirana o tome", rekao je.

Na pitanje je li za rezultat kriva i HDZ-ova kandidatkinja, Brkić ponavlja da je narod birao te da se svi koji sudjelovali, prvenstveno kandidati, kao i stranke koje su podržavale kandidate, moraju rezultate analizirati i iz toga izvući pouku.

Brkić se ne slaže se ocjenom glavnog tajnika Gordana Jandrokovića da je kampanja Grabar-Kitarović išla previše udesno.

"Ne bih se s time složio. Imali smo centrističku kampanju za europske izbore pa smo dobili 23 posto. Sad smo imali desnu kamapanju pa smo dobili 48 posto. Dakle, vidimo što birači i simpatizeri HDZ-a podržavaju. HDZ je stranka desnog centra, nikakve ekstremne desnice, ali isto tako nije stranka centra i od centra lijevo. Dakle, hrvatski birači su poslali poruku i mislim da će svatko tko je korektan iz toga izvući pouku", rekao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milijan brkić, hdz