Hrvatska

Vrdoljak: Vjerujem da će Milanović dužnost obavljati u skladu s Ustavom i zakonom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak izrazio je uvjerenost da će Zoran Milanović svoju dužnost obavljati u skaldu s Ustavom i zakonom te da će se boriti za tolerantnu i naprednu Hrvatsku, onako kako je govorio u kampanji.

Smatra kako je to je kompatibilno s politikom HNS-a pa će na temelju toga s njim i surađivati.

Kohabitacija će, smatra, biti izazovna. Vjerujem da će biti u interesu Republike Hrvatske i hrvatskih građana, rekao je Vrdoljak uoči svečanog prijema povodom proslave pravoslavnog Božića koji su organizirali Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Ocijenio je kako su na predsjedničkim izborima građani Republike Hrvatske poručili ekstremistima bilo koje vrste i besadržajnim populistima da im je isteklo vrijeme ta da više nemaju nikakvu potporu i da se vraćamo u budućnost.

Smatra kako u kampanji nije bio dobar sadržaj koji se temeljilo na prošlosti. S druge strane, sinoć je bio praznik demokracije, što je iskorak u hrvatskoj politici i razvoju demokracije, istaknuo je Vrdoljak dodavši kako ga veseli komunikacija nakon izbornih rezultata.

Poručio je kako HNS neće ići ni lijevo ni desno nego samo sa svojim partnerima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan vrdoljak, hns