Regija

SRBIJA: Dačić očekuje da će Milanović raditi na poboljšanju odnosa sa Srbijom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić očekuje da će novoizabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović raditi na poboljšanju odnosa sa Srbijom i da će se njegova politika s Pantovčaka razlikovati od one koju je vodio kao premijer.

"Tko god da je izabran za predsjednika Hrvatske - a izabran je Zoran Milanović - trebao bi raditi na poboljšanju odnosa
između Beograda i Zagreba", izjavio je Dačić za današnji "Blic".

Dačić se nada da će se Milanovićeva politika na dužnosti šefa države razlikovati od one koju je vodio kao premijer Hrvatske, vrijeme za ocjene bit će nakon što novoizabrani predsjednik bude stupio na dužnost u veljači, a poglavito kad se njegova politika bude vidjela "na djelu".

"Što se tiče relacija ka Beogradu, nadam se se da će njegova politika na dužnosti predsjednika Hrvatske razlikovati od one koju je vodio kao premijer Hrvatske i od onoga što što smo od njega mogli čuti tijekom predizborne kampanje", rekao je Dačić.

On je naglasio kako "Srbija i Hrvatska trebaju graditi dobrosusjedske odnose na svim poljima", ocijenivši da je "to važno za stabilnost čitave regije".

"Imamo mnogo prostora za suradnju i ja se nadam da će se novi predsjednik Hrvatske tome istinski posvetiti", rekao je Dačić za "Blic".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SRBIJA, IVICA DAČIĆ, HRVATSKA