Crna kronika

Split: Dvije osobe uhićene nakon trostrukog ubojstva u Splitu

Piše: PolitikaPlus/Hina

20:23 Splitska policija uhitila je dvije osobe koje je privela u policijsku upravu, te su počeli kriminalističko istraživanje vezano uz popodnevno trostruko ubojstvo u centru grada, službeno je potvrdio večeras na terenu Marko Srdarević, zamjenik načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Neslužbeno se doznaje da je jedna osoba uhićena u Varošu, a druga u jednom kafiću na Skalicama. U gradu je i dalje puno policije koja najviše čuva Varoš, koji je i dalje zatvoren za prolaz. 

19:36 Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara objavio je večeras da je trostruki ubojica uhićen i zahvalio policiji na brzom djelovanju i informiranju

"Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj", napisao je splitski gradonačelnik na Facebooku

Splitska je policija kasno popodne službeno potvrdila da je i treći muškarac na kojeg je danas pucano u samom središtu grada od teških ozljeda umro u KBC-u Split, no nije potvrdila da je ubojica uhićen.

Iako su neki portali objavili da je uhićen ubojica, policija to službeno nije potvrdila, a tome u prilog pokazuje i sva sila policije na terenu. Split je pun policije, na terenu su svi rodovi, od uniformiranih do onih u civilu, interventne do specijalne.

Pucnjava se dogodila oko 15.30 sati na Šperunu gdje je ubijen prvi muškarac koji je bio na motoru. Nekoliko minuta kasnije je zapucao i na drugog mladića u Radmilovićevoj, te na trećeg, no još se uvijek i pouzdano ne znaju detalji.

Dvojica upucanih muškaraca su odmah umrli, a treći je umro na operacijskom stolu u splitskoj bolnici. Svjedoci pucnjave kažu kako se čula rafalna paljba, da je neslužbeno pucao splitski pomorac F.Z., a smrtno su nastradali J.M. i J.T. Kako se doznaje na terenu, F.Z. je u osvetnički pohod krenuo zato što su mu sada već nastradali mladići maltretirali brata zbog čega je reagirao pucnjavom.

Špekuliralo se i da su dvojica ubojica, no kasnije se pokazalo da to nije točno.

Zbog te je pucnjave policija cijelo popodne i noć preko medija upozoravali građane da izbjegavaju taj dio grada.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pucnjava split