Zagreb

ZAGREB: Prijave za nacionalni susret mladih katolika od 15. siječnja do 15. ožujka

Piše: PolitikaPlus/Hina

Prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži, koji se održava 9. i 10. svibnja ove godine u Zagrebu, počinju 15. siječnja, a završavaju u nedjelju, 15. ožujka, priopćio je u utorak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Mladi katolici okupit će se 11. put na nacionalnom susretu, ovoga puta u glavnome gradu pod geslom "Što god vam rekne, učinite!" (Iv 2,5). Iako se Susret održava u subotu i nedjelju, svi su pozvani doći u Zagrebačku nadbiskupiju već u petak, 8. svibnja, kako bi se smjestili kod svojih domaćina.

U subotu, 9. svibnja prijepodne svi mladi sudjelovat će na katehezama koje će se održavati u 15-ak župa Zagrebačke nadbiskupije, a poslijepodne bit će organiziran program u središtu Zagreba. Navečer se program nastavlja u župama u kojima će mladi biti smješteni. U nedjelju, 10. svibnja središnje misno slavlje održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića.
Prijave za Susret počinju 15. siječnja, a završavaju u nedjelju, 15. ožujka. Nakon toga datuma prijave više neće biti moguće. Mladi se mogu prijaviti svojim župnicima, župnim vikarima ili animatorima, navodi među ostalim Zagrebačka nadbiskupija.

Na Susret se mogu prijaviti mladi od krizmaničke dobi (8. razred osnovne škole) do dobi od 30 godina, a Zagrebačka nadbiskupija napominje da se i mladi kao domaćini također moraju prijaviti za sudjelovanje kako bi dobili majice i akreditacije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRAD ZAGREB, MLADI KATOLICI, KATOLICI