Sport

EP rukomet: Hrvatski igrači zadovoljni i najavljuju da idu na pobjedu protiv Španjolske

Piše: PolitikaPlus/Hina

U pobjedi protiv Češke 22-21 izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar odmarao je glavne igrače, pa su priliku iskoristili oni koji su dosad imali manju minutažu. Tako je Marko Mamić sa pet pogodaka predvodio strijelce naše reprezentacije. 

"Kontrolirali smo utakmicu, nije bilo nervoze, a uspjeli smo odmoriti igrače i slaviti na kraju. Svi su dali sve od sebe, išli smo na glavu. Kod igrača nije bilo nesigurnosti, već neuigranosti, a to je razumljivo jer smo prvi puta  igrali u ovom sastavu", rekao je za RTL televiziju Mamić i dodao: "Svjesni smo da možemo napraviti veliki rezultat i idemo na pobjedu protiv Španjolske. Nema smisla govoriti o tome koga bi priželjkivali u polufinalu, jer u drugoj skupini sve je neizvjesno i sve su to ekipe na visokom nivou".  

U završnici utakmice protiv Češke ključnu ulogu odigrao je vratar Matej Ašanin s dvije odlične obrane, od deset koliko ih je skupio. 
 "Bilo je teško, ipak sam debitant. Danas mi je izbornik dao da branim od prve minute kako bi se odmorio Šego. Nadam se da sam se pokazao u najboljem svjetlu. Igrali smo našu udarnu obranu 5-1, ali i 6-0, i svi su se borili do samog kraja", kazao je Matej Ašanin. 

"Odličan je osjećaj, pogotovo što smo dobili ovakvu priliku, dosad smo ulazili s klupe. Ponosan sam na ove momke, borili smo se od prve do zadnje minute jedan za drugoga. Uspjeli smo odmoriti naše udarne snage, osim Stepančića, i on je na kraju pogodio za pobjedu. Idemo protiv Španjolaca po pobjedu", izjavio je Josip Šarac, koji je postigao dva pogotka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RUKOMET, KAUBOJI