Hrvatska

LUČIĆ SLAO POLJUPCE I PLJUVAO: Karlovačko tužiteljstvo zbog iznude ispituje 'glumca' Lučića i specijalca Purgara

Piše: PolitikaPlus/Hina

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo ispituje Leona Lučića kao prvoosumnjičenika i Darka Purgara kao trećeosumnjičenog za pokušaj iznude 100.000 eura od zaprešićkog poduzetnika, dok je drugoosumnjičeni Andrija Vrhovac od nedjelje u istražnom zatvoru.

Bivši policijski specijalac i TV glumac Leon Lučić koji je s teškim ozljedama od dana iznude, 10. siječnja, bio pod policijskom paskom u bolnicama u Karlovcu i Zagrebu u srijedu je, nakon što se oporavio i formalno uhićen, kao i bivši vojni specijalac Darko Purgar.

Kada su ga u četvrtak poslijepodne dovodili u tužiteljstvo Lučić se uvredljivo i podrugljivo obratio novinarima. Nazvao ih je "bandom destruktivnom", novinarki je poslao poljubac i pljunuo prema fotoreporteru.

Ranije prošlog tjedna uhićen je i Andrija Vrhovac, aktivni policijski specijalac, koji je sada u istražnom zatvoru, gdje će najvjerojatnije završiti i Lučić te Purgar.

Nad Vrhovcem je već ranije obavljena tzv. dokazna radnja prepoznavanja od strane dvojice muškaraca, poduzetnika iz Zaprešića i njegovog pratitelja na mjestu dogovorenom za predaju novca.

Pokušaj iznude zaprešićkog poduzetnika dogodio se 10. siječnja na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića, mjestu dogovorenom za primopredaju novca, a na kojem je započela tučnjava u kojoj su teško ozlijeđena dvojica muškaraca - Lučić, osumnjičen za iznudu i s druge strane MMA borac Mirko Šintić, kojega je doveo iznuđivani poduzetnik Mario D. (48).

Poduzetnik je prethodno zaprešićkoj policiji prijavio da ga se iznuđuje te da se od njega traži 100.000 eura, no policija na mjesto dogovorene iznude nije došla te je u ime Ravnateljstva policje priopćeno da se istražuje je li bilo propusta u policijskoj postaji Zaprešić na čemu radi stručni tim.

Kazneni zakon za iznuđivače predviđa kaznu i do 12 godina zatvora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

darko purgar, iznuda, leon lučić