Hrvatska

Kujundžić: Ne znam je li mi netko iz HDZ-a podmeće

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ponovno je u petak, uoči sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a, komentirao slučaj vlastite imovinske kartice i pripadajućih nekretnina rekavši kako ne može znati je li mu netko podmeće iz HDZ-a i je li atmosfera linča pokrenuta iz te stranke.

"To više neću zvati linčom nego ću zvati najvišom demokratskom razinom", rekao je Kujundžić te pozvao novinare i državne institucije da detaljno istraže njega, ali i one koji sjede u Saboru.   

"Budite ustrajni i pretražite i druge. Prvo ove koji sjede u Saboru – tko su, što su, gdje su radili, što su imali, koliko sada rade, koliko imaju i koliko su platili državi. To će biti onda uspjeh hrvatske demokracije i države”, rekao je Kujundžić novinarima prije početka Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Kujundžić i dalje tvrdi da je vlasnik samo jednog apartmana u Novalji od 2002. godine, prije nego je i bio u politici, a kako je i prijavljeno u imovinskoj kartici. "Ako postoji nešto u gruntovnici što ne štima, treba uštimati”, dodao je.

Ponovio je i kako ništa nije sporno  vezano uz pozajmicu njegova prijatelja Mire Palca za kupnju kuće u Maksimiru. Smatra da tu nema nikakvog sukoba interesa iako je Palac ujedno i predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net.

Osvrnuo se na današnji incident u kojem je četvorica radnika u Imotskom napala novinarku Slobodne Dalmacije koja je fotografirala ministrovu kuću. Rekao je kako su radnici radili na kući njegova susjeda   Slavomira Kujundžića  s kojim nije u krvnom srodstvu. Ponovno je osudio napad na bilo koga, a posebice na novinare. "Treba vidjeti policijsko izvješće i o čemu se radi", rekao je.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić prethodno je danas izjavio kako mu ne pada na pamet dati ostavku zbog krivo ispunjene imovinske kartice i incidenta u kojem su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije, te je poručio da nakon što odradi mandat do kraja više neće biti ministar zdravstva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan kujundžić, hdz