Hrvatska

'Još uvijek ima posla': Ressler ipak stao uz Plenkovića: On je najbolji odabir za HDZ

Piše: PolitikaPlus
Prošlo je vrijeme polaganja nekakvih političkih zakletvi vjernosti - konstatirao je HDZ-ov europarlamentarac Karlo Ressler kada su ga upitali kome će dati podršku na unutarstranačkim izborima. Iako se u posljednje vrijeme priča da je 'izdao Plenkovića', za Novi list je kazao da se oko njegove izjave o podršci stvorilo dosta 'neutemeljenih interpretacija koje su išle puno dalje od onoga je rekao'.

Moramo inzistirati na znanju i poštenju, nastaviti s modernizacijom HDZ-a i prilagodbom izazovima današnjice. Moramo objektivno sagledati rezultate, sve ono što je napravljeno, ali i kako osnažiti HDZ. I zbog svega toga smatram da je na predstojećim unutarstranačkim izborima Andrej Plenković najbolji odabir za HDZ, ali isto tako smatram da je iznimno važno da se u vodstvu HDZ-a okupe svi dijelovi stranke - izjavio je Ressler.

Na pitanje smatra li da Plenković treba ostati na čelu stranke kazao je 'da je bio jasan, ali ne bih proces stranačkih izbora sveo samo na to pitanje', piše Novi list. - Itekako je bitno tko će biti predsjednik. Plenković je preuzeo stranku u iznimno teškim okolnostima 2016. gdje smo uspjeli, velikim dijelom i zahvaljujući njegovim osobnim kvalitetama, osigurati pobjedu na parlamentarnim izborima - komentirao je i dodao kako 'još uvijek ima posla'.

Zaključno Ressler je konstatirao kako HDZ ima 'posebnu odgovornost suprotstaviti se razarajućim pozicijama s jedne strane, ali i isto tako i dokazano neuspješnim politikama upravljanja Hrvatskom s lijeve strane političkog spektra'.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej plenković, Karlo Ressler