Hrvatska

NA POMOLU NOVA AFERA: HDZ-ov direktor APN-a od APN-a kupio POS-ov stan

"Sram me koliko nemam. Nemam vozila nemam pokretnina imam jednu i pol imovinu i dva stambena kredita...

FOTO: Ilustracija
Piše: PolitikaPlus/Hina

Direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) HDZ-ov Krešimir Žunić za svega 975 eura po četvornom metru kupio je lani stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje, objavio je u utorak RTL u magazinu Potraga.

Stan je kupio sa sinom, a u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina.

Državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je, naime,  2019. izgradila POS-ove stanove kako bi pomogla obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle rješavati svoje  stambeno pitanje.

I dok u Zadarskoj gradskoj upravi RTL-u nisu bili voljni komentirati cijeli slučaj, ministar graditeljstva Predrag Štromar sve je prijavio DORH-u.

“Mi smo jutros proslijedili sve  dokumente u DORH”, kazao je Štromar.

Sam Žunić koji, navodno, ima  još jedan stan u Zagrebu u kojem povremeno živi Lovro Kuščević, pak u svemu ne vidi problem već se RTL-u požalio kako ga je sram zbog toga "koliko nema".

"Sram me koliko nemam. Nemam vozila nemam pokretnina imam jednu i pol imovinu i dva stambena kredita. Pa šta će premijer mislit' o meni, majke ti, kakav je to sposoban čovjek koji sebi ne može pomoć", pitao se Žunić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POS-OV STAN, APN