Hrvatska

IZBORI: Novoga predsjednika HNS birat će 19. travnja

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjedništvo HNS-a na sjednici u petak donijelo je odluku o pokretanju kandidacijskoga postupka za unutarstranačke izbore u HNS-u koji će se održati 19. travnja, a predsjednik stranke Ivan Vrdoljak ustvrdio je kako je došlo vrijeme da novo vodstvo, s novom energijom i vizijom preuzme HNS.

U skladu sa Statutom HNS-a i Pravilnikom o kandidiranju i izborima za tijela HNS-a, svaki član može istaknuti kandidaturu za neku od vodećih funkcija i to sve do 72 sata prije održavanja Sabora HNS-a, koji je najavljen za 19. travnja, priopćio je Ured za odnose s medijima HNS-a.

"Došlo je vrijeme da novo vodstvo, s novom energijom i novom vizijom preuzme HNS, vodstvo koje će razmišljati o tome gdje će Hrvatska biti 2030. i dalje", ustvrdio je predsjednik te stranke Ivan Vrdoljak.

Istaknuo je kako bi osobno volio da bude što više kandidata, a očekuje i veliki odziv stranačkih kolegica na najviše funkcije u stranci jer smatra da je sudjelovanje žena i njihova puna participacija u svim društvenim područjima, uključujući i participaciju u procesima političkog odlučivanja i pristupu moći, temelj razvoja društva.

"Očekujem da će novo vodstvo nastaviti ni lijevo, niti desno - samo naprijed“, poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Proces unutarstranačkih izbora u HNS-u počeo je odlukom Središnjeg odbora HNS-a na sjednici održanoj 21. rujna 2019. i podrazumijeva održavanje skupština u podružnicama, županijskim organizacijama te regionalnim savezima stranke. Na Saboru HNS-a biraju se novi predsjednik/ca HNS-a, zamjenik/ca predsjednika/ce HNS-a, potpredsjednici/ce te članovi/ce Nadzornog odbora, Suda časti i Odbora za Statut.

Predviđene su četiri mogućnosti kandidiranja - na temelju osigurane potpore Središnjeg odbora HNS-a ili Predsjedništva HNS-a, ili dva regionalna saveza, ili šest županijskih organizacija, ili najmanje deset posto delegata na Saboru, navedeno je u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, hns