Scena

NAGRADNI NATJEČAJ : Evo tko je osvoji 2x2 ulaznice za hit-predstavu SIRENA I VIKTORIJA

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PETKA 14. 02. do podneva „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju Teatar Rugantino i portal politika+, u kojem za hit-predstavu SIRENA I VIKTORIJA, koja će biti na programu u SUBOTU 15. 02. u 20.00 sati, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, darujemo 2x2 ulaznice.

Dobitnici NEĆE pojedinačno biti obaviješteni o načinu preuzimanjaosvojenih ulaznica, koje mogu podići na blagajni KD „Vatroslava Lisinskog“ uz predočenje osobne iskaznice na dan predstave od 19.00 sati.

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU:  Mario Violić Zagreb i Milica Pozder Vidovec.


Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode TOČNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

Nagradno pitanje za predstavu SIRENA I VIKTORIJA je: Kako se zove glumica koja u predstavi SIRENA I VIKTORIJA tumači lik Viktorije?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL: [email protected]

Predstava „Sirena i Viktorija“ - komedija koju publika obožava - 15. 2. u Maloj dvorani Lisinski!

Uspješnica Teatra Rugantino, raskošna i dirljiva komedija “Sirena i Viktorija” ruskog dramatičara Aleksandra Galina, do sada neizvođena u Hrvatskoj, prije svega je komedija zabune koja, kako se komad razvija, žanrovski prelazi u komičnu melodramu.

Ovaj punokrvni, sočni, zabavni, ljubavno preispitujući, lagano erotski obojani kazališni manifest protiv usamljenosti ponovno je u pohodu na emocije zagrebačke publike. Iako se ova post-tranzicijska priča odigrava u Moskvi, teme, likovi i situacije u svakom su pogledu bliski i prepoznatljivi našoj kazališnoj publici, a suptilni humor predstave osvaja veliki generacijski raspon od tinejdžera do umirovljenika.

Novopečena bogatašica Sirena obogatila se u tranziciji trgujući ponajviše stanovima i družeći se s kriminalcima te je naizgled pobjednica tranzicijskog maratona. U trenutku kad je posao tjera da nauči engleski, za instrukcije pronalazi doktoricu engleske filologije Viktoriju. Ženu koja je u tranziciji izgubila i status i posao i supruga. Žaleći je, nalazi joj preko oglasa žigola koji ispunjava sve fantazije. No, u alkoholnoj izmaglici bira krivi broj i u njezin luksuzni stan umjesto neodoljivog mladog pastuha stiže ne baš mladi astronom Konstantin, koji urušavanje idealistički ustrojenog svijeta preživljava šišajući pse po kućama...

Odličnu režiju potpisuje Filip Grinvald, a na sceni se događa apsolutno glumačko majstorstvo troje sjajnih glumaca – Gordane Gadžić u ulozi Sirene, Dubravke Ostojić kao Viktorije te neodoljivog Kostje – Mladena Vasaryja.

“Sirenu i Viktoriju” kritika hvali, a publika je oduševljena

Sanja Doležal, pjevačica i televizijska voditeljica:
“Sirena i Viktorija” izvanredna je predstava s briljantnim glumcima. Drago mi je da se krenulo u prikazivanje suvremenika, onog što je nama blisko, nekog tko super ocrtava kroz što prolaze tranzicijske zemlje. Svu nemoć i nesnalaženje u tim vremenima. Puno smijeha, ali i grča u želucu, dokaz je da se kroz komediju zabune gledatelj može držati prikovan za stolac cijelo vrijeme.

Davor Dretar Drele, televizijski i radijski voditelj:
Budući da se slabo razumijem u kazališnu kritiku, ne znam točno objasniti zašto mi se tako jako sviđa “Sirena i Viktorija”, ali mi je jasno k’o dan da ću svima preporučiti da pođu i pogledaju. Vjerojatno zato što jako sliči na život, čas je smiješna, čas ozbiljna, čas komična, a na trenutak i tragična. Ako su mene, starog mizantropa i pesimista, ugodno opustili, nasmijali i zabavili, zašto ne bi i vas? Od svega srca preporučujem pogledati “Sirenu i Viktoriju”, barem jednom, a dozvoljeno je i više puta.

Više o predstavi: www.rugantino.hr Description: Description: cid:image002.png@01D4BFBD.05E22D60Facebook Rugantino Description: Description: cid:image003.png@01D4BFBD.05E22D60Instagram Rugantino

Rezervacije ulaznica i info: [email protected]; 01/555-4848

Online prodaja ulaznica: https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/1/32213

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

teatar rugantino, predstva