Hrvatska

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA: Grabar-Kitarović ostalo 5 tisuća kuna od kampanje, Milanović otišao u minus

Piše: PolitikaPlus

Kandidati u drugom krugu predsjedničkih izbora Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović predali su Državnom izbornom povjerenstvu konačna financijska izvješća o kampanji.

Kolinda Grabar-Kitarović imala je na posebnom računu ukupno 9.578.035,23 kuna, od čega ni lipe iz vlastitih sredstava. Najviše, gotovo sedam milijuna dobila je od HDZ-a, a 2,6 milijuna kuna bilo je od donacija.

Predsjednica na odlasku potrošila je 9.572.564,67 kuna, od čega je gotovo pet milijuna potrošila na promidžbu. Na kraju svega na računu joj je ostalo 5.470,56 kuna. Potrošila je u kampanji triput više od protukandidata od kojeg je izgubila, piše Dnevnik.hr.

Izabrani predsjednik Zoran Milanović na raspolaganju je imao 2.729.548,54 kuna, također nije ni lipe uložio iz svog džepa. Gotovo polovicu tog iznosa dobio je od donacija, a 1,3 milijuna od stranaka koje su ga podržavale.

Potrošio je više nego što je imao - 3.753.595,07 kuna. Milanović je tako otišao u minus od čak milijun kuna, ali nešto više od toga trebao bi dobiti iz državnog proračuna. Račun će se za milijunski iznos podebljati i Kolindi Grabar-Kitarović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ, PREDSJEDNIČKA KAMPANJA, ZORAN MILANOVIĆ