Zagreb

PREOKRET: Bandić: Povući ćemo sve amandmane na GUP

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio je u subotu kako su na sjednici šireg Predsjedništva raspravljali o zagrebačkom GUP-u te odlučili da neće podržati niti jedan amandman koji se odnosi na prenamjenu zelenih u građevinske površine, a nije bio predmetom javne rasprave. Brzo se oglasio i Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, javlja N1, poručio je da će povući sve amandmane.

'Ja ću predložiti da se svi amandmani povuku. Moja želja nije bila da se ide amandmanima. To je bila želja HDZ-a. Piše sve u oglasu "istina je" kojeg ste danas dobili. Što se mene tiče treba povući sve amandmane i ministar aktualni treba donijeti pravilnik koji je trebala donijeti ministrica aktualna iz 2014., a nije u roku 90 dana i mi ne bismo imali problema. Što se tiče Bandića, povući sve amandmane, usvojiti GUP bez amandmana, ispoštovana je procedura, dobivene su suglasnosti, ići odmah na izmjene i dopune i tražiti od Ministarstva da donese pravilnik. Moj prijedlog je da povučemo sve amandmane', rekao je Bandić.

Upitan hoće li HDZ pristati na to, Bandić je kazao: 'Nije pitanje hoće li pristati, to je pošteno i korektno. Jedino normalno. Moja ideja nije bila da se ide s amandmanima. Nije trebalo uopće ići s amandmanima, trebalo je usvojiti GUP koji je ispoštivana procedura, a onda ići na Ministarstvo koje je trebalo donijeti pravilnik, a prijašnja ministrica isto nije donijela pravilnik, a trebala ga je donijeti 2014'.

Podsjetimo, na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak HDZ je podnio 15, a Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je i predlagatelj točke dnevnog reda, 71 amandman na zagrebački Generalni urbanistički plan (GUP).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GUP, MILAN BANDIĆ, HDZ