Zagreb

ZAGREB: Bandić odbio HDZ-ove amandmane na GUP

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je u ponedjeljak preostalih 11 HDZ-ovih amandmana na izmjene i dopune zagrebačkog GUP-a jer nisu bili u javnoj raspravi.

"Gradonačelnik je razmotrio preostalih 11 amandmana Kluba gradskih zastupnika Hrvatske demokratske zajednice te iste ne prihvaća iz istih razloga iz kojih je povukao i vlastite amandmane", stoji u gradonačelnikovu očitovanju na amandmane.

Iako su amandmani podneseni u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju i Poslovnikom zagrebačke Skupštine, gradonačelnik ističe da isti nisu prošli odgovarajuću proceduru, a koja se prvenstveno odnosi na sudjelovanje stručne i druge zainteresirane javnosti, te ne odražavaju stručni stav izražen u Konačnom prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju GUP-a.

Gradonačelnik je ujutro na početku sjednice povukao iz postupka vlastitih šest amandmane, Klub gradskih zastupnika njegove Stranka rada i solidarnosti te Zelene liste povukli su 65 podnesenih amandmana, a Klub HDZ-a tada je povukao četiri od 15 podnesenih amandmana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SKUPŠTINA, HDZ, GUP