Hrvatska

Pomoćnik ravnatelja APN-a unajmio stan POS-a: Pa zar sam građanin drugog reda?

Piše: PolitikaPlus

Direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), HDZ-ov Krešimir Žunić nije jedini visokopozicionirani zaposlenik te agencije koji si je priuštio POS-ov stan, pišu 24 sata.

Pomoćnik ravnatelja APN-a Damir Vuletić unajmio jeftino POS-ov stan u Zagrebu. I planira ga otkupiti po nižoj cijeni od tržišne.

Vuletić je za 24 sata sam pojasnio angažman svojeg ugovora. On je unajmio POS-ov stan u Zapruđu ukupne obračunske površine 60 kvadrata, po cijeni od 23 kune za kvadrat, što čini 1380 kuna mjesečno. Vuletić nije prijavljen u tom stanu i za to ima obrazloženje.

"Nisam još ušao u posjed stana jer je oštećen. Pas ranijeg stanara je izgrebao parket. Kad se uklone nedostaci, ući ćemo u stan. Dvije godine sam čekao na listi prvenstva, a moja obitelj ispunjava uvjete", rekao je Vuletić.

Objasnio je i da planira kupiti taj stan. Cijena stana u Zapruđu je inače 1088 eura za kvadrat. Od te cijene se u prve tri godine odbija i cijena najma. Upitan je li imao utjecaj u agenciji koju vodi da njemu dodijeli stan, rekao je da nije i da je sve legalno. A je li POS zamišljen da ga kupuju ljudi koji rade u agenciji koja vodi gradnju?

"Pa što smo mi? Građani drugog reda? Zakon ne brani službenicima APN-a kupnju, a to što narod voli senzacije, to je druga stvar", rekao je Vuletić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

apn, pos