Zagreb

STOJAK: Drago mi je da je HDZ pokazao principijelnost

Piše: PolitikaPlus/Hina

HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak rekao je u utorak da su HDZ-ovi zastupnici pokazali principijelnost time što nisu glasali za zagrebački Generalni urbanistički plan (GUP)  i što nisu odustali od svojih amandmana, zbog čega novi GUP nije izglasan u Gradskoj skupštini.

"Izuzetno mi je drago da ovaj loš i štetan dokument nije prošao. Isto tako mi je drago da su kolege iz HDZ-a konačno pokazali dosljednu principijelnost. Od jučer ih pozivam da ne odustanu od svojih amandmana, nego da se gradonačelnik izjasni o njima", rekao je Stojak.

Sada bez obzira na političko opredjeljenje, ističe, imaju šansu napraviti puno kvalitetnije razvojne projekte u Zagrebu od onoga što je to predviđao ovaj GUP.

"Nadam se da ćemo sada svi biti na visini zadatka da napravimo Zagreb po mjeri Zagrepčana, a ne pojedinih investitotra za koje nitko nije znao koji su", istaknuo je.

Sada, dodaje, trebaju razmišljati o budućnosti Zagreba i potpuno novom planu razvoja koji će uključivati sve ono što moderan europski grad 21. stoljeća mora imati, sve što ovaj GUP nije bio.

Petek: Glasovanje je dokaz Bandićeve nemoći

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika Renato Petek ocijenio je da je glasovanje o GUP-u dokaz nemoći zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da nastavi upravljati gradom kao što je navikao. 

"Ovo je ozbiljan poraz jer je predložio nešto što nije prošlo, što nije u okviru postojeće koalicije uspio dogovoriti, ispregovarati, istrgovati kao što je to uvijek činio. Cijeli dan smo očekivali vidjeti hoće li se dogoditi neka promjena, hoće li se pojaviti neki novi 'žetončić', na koji način će to gradonačelnik riješiti i ovog puta u tome nije uspio", rekao je Petek. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GUP, TOMISLAV STOJAK, MILAN BANDIĆ