Kultura

Teatr Rugantino: 50. izvedba “Sirene i Viktorije”

Piše: PolitikaPlus

 – 50. izvedba hit predstave Teatra Rugantino, raskošne i dirljive komedije “Sirena i Viktorija” Aleksandra Galina održat će se u subotu navečer, 15. veljače, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

U subotu 15. veljače u Zagrebu publika može pogledati 50. izvedbu “Sirene i Viktorije” i dobro se nasmijati situaciji u kojoj ljubav nije birala ni godine ni mjesto ni vrijeme…

Autor Aleksandar Galin u ovoj raskošnoj komediji s emotivnom porukom sjajno je opisao nijanse muško-ženskih odnosa kao i ocrtao post-tranzicijski period. U predstavi je toliko toga bliskog i prepoznatljivog publici – ljubomore, neodlučnosti, neuzvraćenih osjećaja, straha od emocija, još većeg straha od usamljenosti, pitanja što sve novac može, neobičnog i nedefiniranog ljubavnog trokuta, zvjezdane simbolike… No sve to je začinjeno humorom, sočno napisano, vrhunski odigrano, tako da smijeh gotovo ne prestaje, a razmišljanje ostaje za kasnije… Režirao je Filip Grinvald, a Sirena, Vika i Kostja (u nezaboravnim izvedbama Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja) od prvog izlaska pred publiku (a slijedi im eto – pedeseti) apsolutni su miljenici publike!

Ujedno želimo u ime čitave, velike ekipe predstave, zahvaliti divnoj publici u svim gradovima i mjestima gdje je “Sirena i Viktorija” do sada igrala – na smijehu, reakcijama tijekom izvedbi, velikim aplauzima na kraju, svim komentarima poslije… I ovo je trenutak da još jednom napišemo osnovnu poruku predstave – ništa nije važnije od voljeti i biti voljen! 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PREDSTAVA